Antislipvloer eenvoudig realiseren met een coating

Antislipvloer eenvoudig realiseren met een coating

Een antislipvloer zorgt voor een stabiele vloer. Zeker bij ruimtes waar de kans groot is dat er vocht op de vloer komt is het verstandig om een antislipvloer neer te leggen. Het zorgt voor veiligheid en kan zelfs bedrijfsongelukken voorkomen. Soms is het echter niet meer mogelijk om een antislipvloer neer te leggen. Als je al een vloer hebt wil je deze bijvoorbeeld niet volledig vervangen. In dit artikel vertellen wij wat de mogelijkheden zijn als je toch een veilige vloer wil.

Een antislipvloer zonder nieuwe vloer

Als je niet een volledige nieuwe vloer wil, is het nog steeds mogelijk om een antislip vloer te krijgen. Tegenwoordig wordt er namelijk gebruikgemaakt van coatings. Een coating is een extra laag die over een nieuw of al bestaande vloer gelegd wordt. Deze coating is uitermate geschikt om een bestaande vloer antislip te maken. Er zijn verschillende soorten antislip coatings op de markt. Het verschil in deze soorten antislip coating is de sterkte van de antislip en de tijd dat de coating moet drogen. Het is dus van belang dat je goed kijkt welke coating bij je vloer past.

Hoe wordt de coating aangebracht?

Wanneer de coating wordt aangebracht is het van belang dat de vloer heel schoon is. Wanneer er stof op de vloer zit zal de coating namelijk niet goed hechten. Daarom zal de vloer eerst grondig schoongemaakt worden voordat de coating aangebracht wordt. Daarnaast is het uiteraard belangrijk dat de ruimte volledig leeg is. De professionals zullen de coating zorgvuldig aanbrengen. Daarna mag je de ruimte niet betreden. Wanneer de ruimte weer volledig droog is kan je de ruimte weer gebruiken.

Een mooie afwerking

Het is dus zeker mogelijk om een antislip vloer te realiseren zonder een volledige nieuwe vloer te nemen. De coating heeft daarnaast ook nog verschillende voordelen. De coating zorgt er namelijk voor dat de vloer helemaal naadloos wordt. Dit zorgt voor een heel strak effect. Zeker in ruimtes waarin hygiënisch gewerkt moet worden is de naadloze vloer een extra voordeel!

Redactie Skyline13.nl