De beste boat tour in Amsterdam ontdekken: Alles wat je moet weten

De beste boat tour in Amsterdam ontdekken: Alles wat je moet weten

Als je Amsterdam bezoekt, mag een boat tour absoluut niet ontbreken op je to-do lijst. Tijdens een boottocht door de grachten zie je de stad van een hele andere kant, je komt langs historische bezienswaardigheden en ontdekt de unieke sfeer van de stad vanaf het water. Maar hoe vind je nou de beste boat tour in Amsterdam? In deze blog lees je alles over wat je kunt verwachten tijdens een boottocht, en geven we tips om de beste tour voor jou te vinden.

Ontdek de geschiedenis van Amsterdam met een boat tour

Amsterdam is bekend om haar grachtengordel, een uniek stadsbeeld waar de stad haar naam aan dankt. De grachten zijn in de 17e eeuw aangelegd om de groeiende stad te verdedigen tegen vijandelijke aanvallen en om grondstoffen en producten snel en efficiënt naar de stad te transporteren. Vandaag de dag zijn de grachten een belangrijk onderdeel van het historische erfgoed van Amsterdam en zijn ze een populaire bestemming voor toeristen en locals voor een boat tour in Amsterdam.

Bezienswaardigheden tijdens een boat tour in Amsterdam

Tijdens een boat tour in Amsterdam kom je langs de Jordaan, een van de oudste en meest karakteristieke buurten van de stad. Hier vind je smalle straatjes, gezellige hofjes en unieke winkels en café’s. De Negen Straatjes, in het hart van de Jordaan, zijn een must-see voor shoppers. Hier vind je unieke boutiques en boetieks, waar je kunt shoppen voor vintage kleding, design producten en meer.

De Tweede Wereldoorlog in Amsterdam

Ook kom je tijdens een boat tour in Amsterdam langs het Anne Frank Huis, een belangrijk symbool van de Tweede Wereldoorlog en de holocaust. Het was het verstopplaats van Anne Frank en haar familie, die er tijdens de oorlog onderduikten voor de nazi’s. Het Anne Frank Huis is een emotionele en indrukwekkende bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Amsterdam.

Een boat tour langs de meest iconische brug van Amsterdam

Een andere bezienswaardigheid die je onderweg kunt tegenkomen, is de Magere Brug, ook wel bekend als de Skinny Bridge. Deze iconische brug overspant de Amstel en is een van de oudste en meest fotogenieke bruggen van Amsterdam. Het is tevens ook een smalle brug, waaraan de brug zijn naam dankt. Volgens een fabel  is de brug vernoemd naar de twee magere zussen die hier vroeger woonden en is een populaire bestemming voor toeristen en locals die op zoek zijn naar een mooie plek voor een foto of een romantische wandeling.

Werelderfgoed van dichtbij tijdens een boat tour in Amsterdam

Een boat tour in Amsterdam is niet alleen een leuke manier om de stad te verkennen, maar ook een unieke kans om het Werelderfgoed van dichtbij te zien. In 2011 is de Amsterdamse grachtengordel opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco, en tijdens een boat tour kun je zien waarom. De grachten zijn namelijk niet alleen belangrijk vanwege hun historische waarde, maar ook vanwege hun unieke architectuur en stadsontwerp.

Tips voor het vinden van de beste boat tour in Amsterdam

Er zijn veel boat tours in Amsterdam beschikbaar, dus het kan moeilijk zijn om de beste tour te vinden. Hier zijn een paar tips die je kunt gebruiken bij het kiezen van een tour:

  1. Bepaal je interesses: Wil je meer leren over de geschiedenis van Amsterdam, of zoek je gewoon een leuke manier om de stad te verkennen? Zorg dat je weet wat je wilt zien en leren, zodat je de tour kunt kiezen die het beste bij je interesses past.
  2. Kijk naar de lengte van de tour: Boat tours variëren in lengte, van korte rondvaarten van een uur tot uitgebreidere tours van meerdere uren. Bepaal hoeveel tijd je wilt besteden aan de tour en kies een tour die hierbij past.
  3. Lees recensies: Kijk online naar recensies van andere mensen die een boottour hebben gedaan. Dit geeft je een goed beeld van wat je kunt verwachten en of de tour de moeite waard is.
  4. Overweeg de prijs: Boat tours variëren ook in prijs, dus kijk naar verschillende tours en vergelijk de prijzen om te bepalen wat binnen je budget past.

Een boat tour in Amsterdam boeken

Een boat tour in Amsterdam is een must-do tijdens je bezoek aan de stad. Je kunt kiezen uit verschillende tours, afhankelijk van je interesses en tijdschema, en onderweg genieten van prachtige bezienswaardigheden zoals de Jordaan, de Negen Straatjes, het Anne Frank Huis en de Magere Brug. Bovendien krijg je ook de kans om het Werelderfgoed van de Amsterdamse grachtengordel van dichtbij te bewonderen. Volg onze tips en boek vandaag nog je boat tour in Amsterdam voor een onvergetelijke ervaring.


Redactie Skyline13.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *