De kosten van een bedrijfshypotheek

De kosten van een bedrijfshypotheek

Je hebt eindelijk besloten om een grote stap te zetten voor je onderneming: je wilt een eigen bedrijfspand of kantoor kopen. Dit gaat natuurlijk gepaard met kosten die elke maand weer terug gaan komen. Vaak zijn deze kosten wel lager dan wanneer er huur betaald moet worden. Om precies te weten wat je kosten gaan zijn per maand, ga je de zakelijke hypotheek berekenen of laten berekenen. Wat komt hier allemaal bij kijken?

Het berekenen van een bedrijfshypotheek

Als je een bedrijfshypotheek wilt afsluiten, dan gaat hier veel rekenwerk aan vooraf. Er is dan ook veel waar je rekening mee moet houden. Als eerst begin je met bedenken wat je eigenlijk precies wilt gaan doen. Je kunt een bedrijfshypotheek afsluiten voor de aanschaf van een nieuw bedrijfspand, maar ook wanneer je je huidige pand wilt gaan verbouwen is een bedrijfshypotheek mogelijk.

Voordat je gaat berekenen hoeveel je kunt krijgen, is het genoodzaakt dat je eerst een goed plan opstelt. Zorg dat je een pand op het oog hebt of een verbouwingsplan op stelt en hoeveel dit gaat kosten. Zo kun je aan de hand hiervan kijken of je de kosten hiervan kunt dragen als onderneming.

Het precieze bedrag wat je kunt lenen

Als je een goed plan hebt opgesteld, is het tijd om een gesprek in te plannen met een hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur zal al je vragen kunnen beantwoorden die je hebt over het afsluiten van de bedrijfshypotheek. Hij zal je dan ook bij elke stap bijstaan.

Als eerst wordt er gekeken naar je plan en hoeveel geld je nodig hebt. Aan de hand daarvan wordt er ook gekeken naar de prognose voor je bedrijf. Op die manier kan er gerekend worden of je de kosten van de hypotheek kunt dragen als onderneming. Zo zal de hypotheekadviseur het precieze bedrag wat je kunt lenen berekenen voor je en je ook helpen bij het vinden van een geldverstrekker die goed bij jouw past.

De hypotheek afsluiten

Als de hypotheekadviseur een geldverstrekker heeft gevonden die bij je past, kan de bedrijfshypotheek afgesloten worden. De hypotheekadviseur zal voor je berekenen welke hypotheek het voordeligste voor je uitpakt. Ook zal hij in deze berekening meenemen hoeveel eigen geld je moet inleggen en het belangrijkste; hoeveel deze hypotheek je per maand gaat kosten.

Zo kun jij je bedrijfshypotheek afsluiten en het nieuwe bedrijfspand van je dromen kopen of het zo verbouwen zoals jij wilt. Zo kun je verder groeien met je bedrijf en de volgende stap met je onderneming zetten.

Redactie Skyline13.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *