De transformatie van een traditioneel bouwbedrijf naar duurzame innovatie

De transformatie van een traditioneel bouwbedrijf naar duurzame innovatie

WAM Groep is een toonaangevend bouwbedrijf in Nederland dat al meer dan 50 jaar actief is in de sector. Het bedrijf staat bekend om zijn kwaliteit, betrouwbaarheid en klantgerichtheid. Maar WAM Groep is ook een bedrijf dat zich voortdurend aanpast aan de veranderende behoeften en verwachtingen van de markt en de samenleving. In dit blogartikel willen we u laten zien hoe WAM Groep zijn traditionele bouwpraktijken heeft getransformeerd naar duurzame innovatie, en welke voordelen dit heeft opgeleverd voor het bedrijf en het milieu.

Waarom duurzaamheid?

Duurzaamheid is een term die steeds vaker wordt gebruikt in de bouwsector, maar wat betekent het eigenlijk? Volgens de definitie van de Verenigde Naties is duurzame ontwikkeling “de ontwikkeling die tegemoetkomt aan de behoeften van het heden zonder de mogelijkheden van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”. Dit betekent dat we rekening moeten houden met de sociale, economische en ecologische gevolgen van onze acties, en streven naar een evenwicht tussen deze drie aspecten.

Voor WAM Groep betekent duurzaamheid dat het bedrijf verantwoordelijkheid neemt voor zijn impact op het milieu en de samenleving, en dat het streeft naar een positieve bijdrage aan beide. Dit houdt in dat het bedrijf rekening houdt met de levenscyclus van zijn projecten, van het ontwerp tot de uitvoering en het onderhoud, en dat het zoekt naar manieren om zijn energieverbruik, afvalproductie en CO2-uitstoot te verminderen. Het betekent ook dat het bedrijf investeert in innovatieve oplossingen die de kwaliteit, veiligheid en efficiëntie van zijn diensten verbeteren, en die tegelijkertijd waarde creëren voor zijn klanten, medewerkers en partners.

Hoe heeft WAM Groep zijn processen verduurzaamd?

WAM Groep heeft een aantal stappen genomen om zijn processen te verduurzamen, waaronder:

  • Het gebruik van milieuvriendelijke materialen: WAM Groep maakt gebruik van materialen die een lage milieu-impact hebben, zoals gerecycled beton, hout met een FSC-keurmerk, biobased kunststoffen en groene dakbedekking. Deze materialen verminderen niet alleen de CO2-uitstoot, maar verlengen ook de levensduur van de gebouwen.
  • Het toepassen van energie-efficiënte bouwtechnieken: WAM Groep past energie-efficiënte bouwtechnieken toe, zoals prefabricage, modulaire bouw, passiefhuis-standaarden en slimme installaties. Deze technieken verminderen niet alleen het energieverbruik tijdens de bouwfase, maar ook tijdens de gebruiksfase van de gebouwen.
  • Het implementeren van groene initiatieven: WAM Groep implementeert groene initiatieven, zoals zonnepanelen, warmtepompen, regenwateropvangsystemen en groene gevels. Deze initiatieven dragen niet alleen bij aan de energieopwekking en -besparing, maar ook aan de biodiversiteit en het welzijn van de gebruikers.

Wat zijn de voordelen van duurzaamheid voor WAM Groep?

Door te investeren in duurzaamheid heeft WAM Groep verschillende voordelen behaald, waaronder:

  • Het verbeteren van zijn reputatie: WAM Groep heeft zich gepositioneerd als een voorloper op het gebied van duurzame innovatie in de bouwsector. Het bedrijf heeft verschillende prijzen en erkenningen ontvangen voor zijn projecten, zoals de Duurzaam Bouwen Award, de Nederlandse Bouwprijs en de BREEAM-NL Excellent certificering. Het bedrijf heeft ook het vertrouwen en de loyaliteit van zijn klanten, medewerkers en partners vergroot, die zijn visie en waarden delen.
  • Het vergroten van zijn concurrentievoordeel: WAM Groep heeft zijn concurrentievoordeel vergroot door zijn diensten te differentiëren en te optimaliseren. Het bedrijf biedt oplossingen op maat die voldoen aan de specifieke behoeften en wensen van zijn klanten, en die tegelijkertijd kostenbesparingen, kwaliteitsverbeteringen en duurzaamheidsvoordelen opleveren. Het bedrijf maakt ook gebruik van de nieuwste technologieën en innovaties om zijn processen te stroomlijnen en te versnellen, en om de risico’s en onzekerheden te verminderen.
  • Het bijdragen aan een betere wereld: WAM Groep heeft zijn impact op het milieu en de samenleving verminderd, en heeft bijgedragen aan een betere wereld. Het bedrijf heeft de CO2-uitstoot, het energieverbruik en het afval van zijn projecten verminderd, en heeft de levenskwaliteit, het comfort en de gezondheid van de gebruikers verhoogd. Het bedrijf heeft ook deelgenomen aan verschillende maatschappelijke initiatieven, zoals het sponsoren van lokale sportverenigingen, het ondersteunen van onderwijsinstellingen en het doneren aan goede doelen.

Conclusie

WAM Groep is een voorbeeld van hoe een traditioneel bouwbedrijf zich kan transformeren naar duurzame innovatie, en welke voordelen dit kan opleveren voor het bedrijf en het milieu. WAM Groep heeft laten zien dat duurzaamheid geen last is, maar een kans om te groeien, te verbeteren en te excelleren. WAM Groep nodigt u uit om samen met hen de toekomst van de bouwsector vorm te geven, en om uw droomproject te realiseren met duurzaamheid als leidraad.

Redactie Skyline13.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *