Dit is de reden waarom je vandaag nog zou moeten beginnen met SEO Marketing

Dit is de reden waarom je vandaag nog zou moeten beginnen met SEO Marketing

Er zijn veel verschillende manieren om bezoekers naar je website te krijgen. Belangrijk is dat je een manier zoekt die past bij jou als ondernemer en die past bij jouw bedrijf. Want één ding is zeker, meer bezoekers op je website betekend: meer klanten! En dat is precies wat je als ondernemer wil!

Wat is SEO Marketing?

SEO staat voor Search Engine optimization, in het Nederlands noemen we dit: zoekmachine optimalisatie. Hierbij optimaliseer je een website dusdanig dat deze door Google hoog in de zoekresultaten wordt geplaatst. Een hoge notering in de zoekresultaten van Google betekend meer bezoekers.

Deze factoren spelen een rol bij SEO

Om een website goed te optimaliseren voor Google is het belangrijk om te weten dat je in de basis niet optimaliseert voor Google, maar voor de bezoekers op je website. Als je daar goed in slaagt, gaat Google de website ook beter waarderen en belonen met een hogere positie in de zoekresultaten.

Er spelen drie factoren een rol wanneer je een website gaat optimaliseren. Allereerst de factor content. Hiermee wordt eigenlijk de complete inhoud (lees afbeeldingen, teksten, video etc) van de website bedoelt. De content moet zo relevant mogelijk zijn, het liefst voorzien van nieuwe informatie en moet naadloos aansluiten op hetgeen wat de bezoekers van de website willen weten.

Daarnaast is ook de techniek belangrijk. De website moet snel zijn, goed ingedeeld zijn met een duidelijk menu en moet voldoen aan de Core Web Vitals.

Ook de autoriteit van de website speelt een belangrijke rol. De autoriteit wordt bepaald op basis van de inkomende links. Iedere inkomende link kun je zien als een aanbeveling. Meer aanbevelingen betekend een hogere autoriteit. Websites met een hoge autoriteit kunnen door Google worden beloond met een hogere ranking.

Het verkrijgen van inkomende links kan op verschillende manieren. Belangrijk is het creëren van unieke en relevante content. Het kopen van backlinks is ook een veel gebruikte manier om snel meer inkomende links te krijgen.

Redactie Skyline13.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *