Dit is waarom je een vreemde taal moet leren

Dit is waarom je een vreemde taal moet leren

De meeste mensen leren zichzelf een vreemde taal omdat dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld omdat hun partner uit het buitenland komt en ze graag samen beter willen communiceren of omdat ze gaan emigreren naar het buitenland. Het hoeft echter lang niet altijd noodzakelijk te zijn om een vreemde taal te leren. Er kunnen ook heel veel andere redenen zijn waarom dit een goed idee is. Het aanleren van een vreemde taal heeft namelijk ongelooflijk veel voordelen en je bent nooit te oud om te leren. Waarom zou je deze kans dan ook niet met beide handen aangrijpen? Twijfel jij nog altijd om je in te schrijven bij www.ste.nl voor een taalcursus? Ontdek dan onderstaande voordelen en laat jouw twijfel voorgoed wegnemen.

Meer sociale contacten op vakantie

Ben jij dol op reizen en staat er elk jaar wel een geheel nieuw land op het programma? Hoe leuk is het dan als je ook echt een praatje met de lokale bevolking kunt maken? Dit is niet altijd even gemakkelijk. Hoewel de meeste Nederlanders wel een woordje Engels, Duits en Frans spreken, hoef je met heel veel andere talen niet aan te komen. Hier liggen echter gemiste kansen als je juist dieper in de verschillende culturen wilt duiken. Door het leren van een vreemde taal, ben je in staat meer over de bevolking te weten te komen en zo ook je sociale vaardigheden en algehele ontwikkeling te verbeteren.

Meer zelfvertrouwen

Het leren van een vreemde taal middels STE trainingen heeft ook nog eens een enorme impact op je zelfvertrouwen. Het geeft gewoon een goed gevoel als je weet dat je je in de meeste talen wel verstaanbaar kunt maken. Dit kan er ook toe leiden dat je avontuurlijker wordt. Het is hierdoor bijvoorbeeld gemakkelijker om op vakantie eens af te dwalen en spannende dorpjes te bezoeken. Als je de taal spreekt, wordt alles veel gemakkelijker en leuker.

Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Wat maakt een werknemer nou echt een goede fit voor een bepaalde functie? Er is veel waar een werkgever op kan letten. Wanneer meerdere mensen echter dezelfde hoeveelheid kennis en ervaring hebben, komt het vaak op de kleinste verschillen aan. Als jij op je cv kunt aangeven dat je één of meerdere vreemde talen vloeiend beheerst, dan kan dit tegenwoordig een absolute pré zijn en je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten.


Dit komt vooral doordat we door de globalisering de grenzen zien vervagen. Bedrijven kijken daardoor steeds vaker naar het buitenland om hun bedrijf te laten groeien. Dat betekent echter wel dat er ook meer meertalige werknemers aangenomen moeten worden. Dat maakt jou dus een stuk aantrekkelijker op de arbeidsmarkt.

Goed voor de brein

Uit verschillende studies blijkt dat het leren van nieuwe talen van invloed is op het gehele brein. Tijdens het leren worden de hersenen geprikkeld om nieuwe verbindingen te leggen. Beschouw het maar even als een vorm van hersengymnastiek. Dit is nodig om de hersenen gezond te houden en kan zelfs de kans op alzheimer verkleinen.

Redactie Skyline13.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *