Gegevensbeveiliging met MS Intune

Gegevensbeveiliging met MS Intune

Wat is MS Intune?

Microsoft Intune, een cloudgebaseerde service, is gespecialiseerd in het beheer van mobiele apparaten (MDM) en mobiele applicaties (MAM). Als onderdeel van Microsofts Enterprise Mobility + Security (EMS)-suite stelt Intune organisaties in staat om apparaten en toepassingen te beheren en zorgt het voor de bescherming van jouw bedrijfsgegevens.

Beheer van mobiele toepassingen (MAM)

Mobile Application Management (MAM) houdt toezicht op en controleert bedrijfssoftwaretoepassingen op mobiele apparaten en richt zich daarbij uitsluitend op de toepassingen. Als beheerder kun je applicaties toevoegen aan gebruikers of groepen en ze configureren met specifieke instellingen voor alle werknemers. MAM beschermt bedrijfsgegevens in BYOD-scenario’s (Bring Your Own Device) door middel van app-segmentatie. Als iemand een apparaat verliest of weggooit, verwijdert de functie Selective Wipe de bedrijfsgegevens, waardoor de veiligheid wordt gewaarborgd en potentiële beveiligingsschendingen worden voorkomen. MAM verbetert de beveiliging door:

 1. App implementatie
 2. App configuratie
 3. Gegevensbeveiliging
 4. Toegangscontrole
 5. App Gedragsbeperkingen
 6. App versie beheer
 7. App analyse en rapportage
 8. Authenticatie

De belangrijkste eigenschap van MAM is de mogelijkheid om bedrijfsgegevens op app-niveau te beveiligen, wat cruciaal is in BYOD-scenario’s. In plaats van het hele apparaat te controleren zoals bij MDM, kunnen bedrijven alleen werkgerelateerde apps beheren, waardoor de gegevensbeveiliging behouden blijft zonder de privacy van de gebruiker in gevaar te brengen.

Beheer van mobiele apparaten (MDM)

Mobile Device Management (MDM) beheert en beveiligt mobiele apparaten die werknemers gebruiken, variërend van smartphones tot tablets en laptops. MDM is van vitaal belang voor zowel BYOD-omgevingen als bedrijven die apparaten leveren en stelt regels en configuraties op voor geregistreerde apparaten. Het verplicht functies zoals wachtwoorden, 2-factor authenticatie of VPN-verbindingen. De kracht van MDM ligt hem in het centrale beheer van alle apparaataspecten, waardoor het organisatieproces wordt gestroomlijnd en beveiliging prioriteit krijgt. MDM zorgt voor beveiliging door:

 1. Apparaatregistratie
 2. Apparaatconfiguratie
 3. Beleidsbeheer
 4. App beheer
 5. Beveiligingsbeheer
 6. Acties op afstand
 7. Monitoring gegevensgebruik
 8. Updatebeheer
 9. Rapportage en analyse
 10. Apparaat Segmentatie

Integratie met andere Microsoft-producten

MS Intune integreert naadloos met verschillende Microsoft-producten en biedt zo een uniforme beheer- en beveiligingsstrategie. Het verbindt moeiteloos met Azure AD voor identiteitsdiensten en Azure Information Protection om gegevens te beveiligen. Integratie met Microsoft 365 zorgt voor de bescherming van Office-apps en gegevens op mobiele apparaten.

Voorwaardelijke toegang

 Integreer Conditional Access met Microsoft Intune compliance policies om te bepalen welke apparaten en apps toegang hebben tot je e-mail en bedrijfsbronnen. Deze integratie beveiligt bedrijfsgegevens en biedt gebruikers een flexibele werkervaring, ongeacht hun apparaat of locatie.

Microsoft Intune omarmen voor uitgebreide gegevensbeveiliging

In de snelle digitale omgeving van vandaag is het van het grootste belang om de beveiliging en toegankelijkheid van je bedrijfsgegevens op een groot aantal apparaten te garanderen. Microsoft Intune biedt met zijn MDM- en MAM-mogelijkheden een ongeëvenaarde, allesomvattende oplossing die is afgestemd op de moderne behoeften van organisaties. Dankzij de dynamische functies en integratiemogelijkheden is het duidelijk dat Intune de hoeksteen vormt van Microsofts Enterprise Mobility + Security-suite.

Van het ingewikkelde beheer van apps via MAM tot het overkoepelende beheer van apparaten via MDM, Intune zorgt ervoor dat elk contactpunt veilig, beheerd en geoptimaliseerd is. Dit is vooral gunstig in een tijdperk waarin BYOD steeds vaker voorkomt. Inmiddels weet bijna iedere organisatie hoe belangrijk een sterke IT beveiliging is, en dit is goed te realiseren met de inzet van Microsoft Intune. Managed Services organisaties zoals SCALE IT weten precies hoe jouw organisatie Microsoft Intune zo inricht dat het maximale uit de cloud-oplossing wordt gehaald.

Redactie Skyline13.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *