Het lezen van reviews kan je helpen bij het kiezen van de juiste marketing tools

Het lezen van reviews kan je helpen bij het kiezen van de juiste marketing tools

Voor online marketing specialisten kan het een flinke struggle zijn: het kiezen van de juiste tools die je helpen efficiënter te werken. Of tools die je helpen met het verzamelen van data waarmee je campagnes kun optimaliseren.

Het internet staat vol met programma’s, softwarepakketten, apps en plugins die allemaal beloven het leven van specialisten makkelijker te maken. Maar welke tool sluit nou het beste aan bij jou wensen? En doet precies wat jij wil?

Om daar achter te komen moet je op onderzoek uit. Dat kun je doen door bijvoorbeeld video’s te bekijken op Youtube of een tool uit te proberen via een ‘gratis uitproberen’ periode. Veel tools bieden zo’n mogelijkheid om de software bijvoorbeeld 10 dagen kosteloos uit te proberen.

Nadeel hiervan is wel dat het een tijdrovende manier is om te ontdekken of de tool bij je past. Daarom is ons advies om reviews te lezen. Er zijn veel reviews beschikbaar en de meeste reviews zijn geschreven op basis van gebruikerservaringen. Zo ontdek je op basis van de ervaringen van iemand anders of een tool aansluit bij jouw wensen.

Hoe betrouwbaar zijn reviews?

Wanneer we het hebben over reviews krijgen we ook vaak vragen over de betrouwbaarheid. Want hoe onafhankelijk en betrouwbaar zijn die reviews eigenlijk? Veel reviewers maken gebruik van affiliate links en kunnen door het schrijven van zo’n review geld verdienen. De terechte vraag is dan; hoe betrouwbaar is zo’n review?

Ons advies is om alleen reviews te raadplegen van specialisten. Een goed voorbeeld hiervan is seo-review.nl. Deze website is opgericht door SEO specialisten met meer dan 15 jaren SEO ervaring. En op seo-review.nl delen ze reviews van SEO tools, SEO trainingen, plugins en apps die ze zelf ook gebruiken en trainingen die ze ook daadwerkelijk zelf gevolgd hebben. Dat maakt de reviews inhoudelijk sterk en ook betrouwbaar.

Neem bijvoorbeeld hun review over Mangools. Deze expert review staat vol met waardevolle gebruikerservaringen en handige tips.

Redactie Skyline13.nl