Hoe creëer je een online werkplek?

Hoe creëer je een online werkplek?

In tijden waar het thuis werken met online oplossingen steeds belangrijker wordt, is het belangrijk om te kijken naar de mogelijke oplossingen voor het gebruik van de cloud. De cloud, een wolk, wat moet je daar nou eigenlijk mee? En is het gebruik van zoiets heel ingewikkeld om mee te beginnen? Met een van de Gflex ICT Oplossingen kom je gemakkelijk aan een efficiënte online werkplek. De verschillende cloud oplossingen MKB of ZZP werken via het internet netwerk, om op die manier de verschillende toepassingen ter beschikking te stellen voor alle medewerkers.

Wat is deze “wolk” eigenlijk?

De cloud is een oplossing die ervoor zorgt dat programma’s gebruikt kunnen worden door alle medewerkers en dat bestanden daar opgeslagen kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Office 265 programma’s zoals Word, Excel en OneDrive. Hierdoor wordt het gebruik hiervan een stuk betaalbaarder, en zijn ze ook bruikbaar op mobiele devices op ieder moment van de dag. Wanneer je als klein bedrijf of zzp-er denk dat dit niet praktisch is voor jou, omdat je niet veel medewerkers hebt die de programma’s gebruiken, geen zorgen. Het is een groot voordeel om via de cloud te werken, omdat je niet dure licenties hoeft aan te schaffen en te blijven updaten. Door via de cloud te werken ben je standaard up-to-date met alles en wordt het beveiligd tegelijkertijd.

Wat doet de wolk voor jou?

Zoals daarnet al gezegd, is voor een ZZP-er het een groot voordeel om via de cloud altijd de nieuwste softwareversies te hebben van de programma’s waarmee je werkt. Dit betekend dat je geen hoge eenmalige investeringen hoeft te doen. Dit geldt natuurlijk ook voor kleine bedrijven en MKB-ers. Je kan werken waar je wilt en het beheer ervan wordt gemakkelijk uitbesteedt. Je betaald alleen voor wat je gebruikt en je kan gemakkelijk op of afschalen met meer en minder werknemers.

Redactie Skyline13.nl