Hoe kies je een goed relatiegeschenk?

Hoe kies je een goed relatiegeschenk?

Op zoek naar het perfecte relatiegeschenk? Voor een speciale gelegenheid, om cadeau te geven bij iedere bestelling of gewoon zomaar om te laten zien hoeveel bepaalde personen betekenen voor het bedrijf? Dan is het belangrijk om dit geschenk met zorg uit te kiezen. Je wilt niet alleen iets geven waar de ontvanger echt blij van wordt, maar wat uiteindelijk ook het gewenste effect zal hebben. Denk aan meer naamsbekendheid of een sterkere connectie met jouw merk.

Maar hoe pak je dit dan precies aan? Hoe kies je een goed relatiegeschenk?

Kies de juiste drukker


Allereerst is het belangrijk om de juiste drukker te kiezen. Het is immers niet alleen van belang dat het product straks in de smaak zal vallen bij de ontvanger, maar ook dat deze van goede kwaliteit is. Kies daarom bijvoorbeeld voor de bedrukte artikelen van www.premiumwereld.nl/. Dan weet je zeker dat het drukwerk goed is en de producten ook van goede kwaliteit zijn. Besef goed dat dit immers ook veel zegt over de kwaliteit en de identiteit van jouw merk.

Ken je doelgroep


Breng ook in kaart wie de ontvanger is. Het is belangrijk om je doelgroep goed te kennen. Hoe ziet een gemiddelde dag er voor hen uit? In welke branche zijn ze werkzaam? Welke producten gebruiken zij vaak? Iemand die gemiddeld veel tijd doorbrengt op kantoor zal bijvoorbeeld altijd profijt hebben van een bedrukte pen. Is de ontvanger echter werkzaam in de bouw? Dan is een vouwmeter bedrukken misschien een betere keuze. Werkt de ontvanger in de sportbranche? Denk dan aan een handige tas of bidon.


Door te kiezen voor geschenken waar de doelgroep écht iets aan heeft, voorkom je dat de artikelen al snel opzij worden gelegd of misschien in de prullenbak belanden. Dat is belangrijk. Hoe vaker een relatiegeschenk gebruikt wordt, hoe groter de herkenning zal zijn en hoe vaker de ontvanger onbewust aan jouw bedrijf denkt.

Laat je minder snel verleiden door goedkopere opties

Als ondernemer probeer je natuurlijk altijd de kosten zo laag mogelijk te houden. Besef echter goed dat de kwaliteit van het product ook veel zegt over jou als bedrijf. Het is daarom belangrijk om je in dit geval niet zo snel te laten verleiden door goedkopere opties. Dit werkt uiteindelijk alleen maar averechts. Je krijgt immers meestal ook waar je voor betaalt. Als jij probeert te besparen, dan wordt dit zichtbaar in de kwaliteit. Dat kan bijna niet anders. Je kunt hiermee dus een negatieve indruk achterlaten bij de ontvanger. Laat zien dat je jullie relatie serieus neemt en durf meer te investeren. Dat levert uiteindelijk ook alleen maar meer op en is de investering dan ook dubbel en dwars waard.

Houd rekening met de gelegenheid

Wat is de gelegenheid van het geschenk? Is het bijvoorbeeld een feestdag? Een bedankje? Geef je dit voor een verjaardag of misschien wel een jubileum? Het is slim om het geschenk hierop aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan een extra feestelijke verpakking of een speciale bedrukking. Zo wordt het cadeau ook direct stukken persoonlijker.

Redactie Skyline13.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *