Je auto als reclamemiddel gebruiken, dit is er mogelijk

Je auto als reclamemiddel gebruiken, dit is er mogelijk

Voor veel ondernemers is de auto slechts een kostenpost, maar weet je dat dat helemaal niet nodig is? Door je auto als reclamemiddel in te gaan zetten kun je er zelfs geld aan verdienen in plaats van dat het alleen maar geld kost. In dit blogartikel vertellen we je alles over de mogelijkheden. Oké, laten we beginnen met de eerste vorm: autobestickering

Autobestickering

Autobestickering is de meest toegepaste vorm van autoreclame. Hierbij wordt een auto gedeeltelijk bestickert met folie. Het is qua effectiviteit en investering de meest interessante vorm van autoreclame. Maar doordat je de hele auto in principe tot je beschikking hebt om een reclameboodschap te uiten kan het ook snel misgaan.

Kijk maar hoe vaak je autoreclame ziet die veel te druk is, waardoor je de boodschap eigenlijk misloopt. Of je ziet een auto met alleen een bedrijfsnaam waardoor je geen flauw idee hebt wat de toegevoegde waarde van de producten of diensten is die dat bedrijf levert.

Kortom, autobestickering is effectief, mits goed doordacht toegepast. Maar hoe doe je dat? Dat doe je door in ieder geval zo min mogelijk tekst te gebruiken. Zet alleen datgene neer dat de kern van je boodschap is. Laat verder je sociale media kanalen achterwege en ook je contactgegevens moet je zo beperkt mogelijk houden. Je telefoonnummer je website is echt voldoende.

Magneetplaten

Magneetplaten zijn de meest eenvoudige en goedkope vorm van autoreclame. Maar dat hoeft niet te betekenen dat ze niet effectief kunnen zijn. Waar het met name om gaat is dat je de boodschap heel compact houdt zodat je voorkomt dat de boodschap op een wat grotere afstand onleesbaar wordt.

Verder is het goed om te weten dat je magneetplaten om de paar dagen moet verwijderen om de lak te beschermen. Magneetplaten zijn verder de ideale oplossing voor als je de auto in je vrije tijd niet als reclamemiddel wilt inzetten. Je kunt de magneetplaten immers verwijderen en later terug plakken.

Carwrapping

Carwrapping is het geheel of gedeeltelijk inpakken met folie van een auto. Het is daardoor ook de meest dure vorm van autoreclame doordat er veel arbeidsuren voor nodig zijn om carwrapping toe te passen.

Carwrapping is naar onze mening alleen zinvol als je je auto compleet in je huisstijl wilt transformeren zonder dat je daarbij een te drukke reclameboodschap krijgt. Een goed voorbeeld van autoreclame waarbij carwrapping een goede oplossing is, zijn bijvoorbeeld de Red Bull mini’s.

Zet een signingspecialist aan het werk

Welke vorm van autoreclame je ook kiest, wij raden je aan om het door een signspecialist te laten verzorgen. Een specialist is dag in dag uit met autoreclame bezig en weet als geen ander hoe hij het materiaal vakkundig op je auto moet plaatsen en hoe je vakkundig een boodschap kunt ontwikkelen zodat die zo effectief mogelijk is.

Redactie Skyline13.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *