Tips bij vacumeermachine kiezen

Tips bij vacumeermachine kiezen

Werden vroeger verse producten vaak in plastic bakken bewaard, tegenwoordig worden steeds meer producten vacuüm verpakt. Dat komt onder meer omdat steeds meer professionele keukens de voordelen ervan ontdekken. Niet alleen zijn producten die vacuüm worden verpakt langer houdbaar, het bereiden van producten in een vacuüm zak neemt ook nog steeds toe. Het is handig om zelf een vacumeermachine aan te schaffen als je vaak producten goed wilt verpakken of als je sousvide koken interessant vindt. Tijdens sousvide koken stop je alle ingrediënten in een zak die je op lage temperatuur in een waterbad laat garen. In dit artikel geven we je de beste tips bij het kiezen van het juiste model en de toepassingen ervan. Lees snel verder voor meer informatie.

Werking van de vacumeermachine

Een vacumeermachine is een effectieve manier voor het verpakken van voedsel op een manier die het voedsel langer houdbaar maakt. Je kunt vrijwel alle verse producten op die manier verpakken en de houdbaarheidsdatum verlengen en zorgen dat er geen stoffen van buitenaf bij de producten kunnen komen. De machine haalt lucht en zuurstof weg en voorkomt dat allerlei micro-organismen het voedsel kunnen bederven. Er zijn allerlei verschillende modellen beschikbaar waaruit je kunt kiezen.

Voordelen vacumeermachine

Het gebruik van een vacumeermachine heeft veel voordelen. Zo voorkom je dat bacteriën en schimmels de producten kunnen binnen dringen en je voedsel bederven. Daarnaast neemt de houdbaarheid van je verse producten aanzienlijk toe. Je kunt de houdbaarheid soms wel verlengen met 3 tot 5 keer de normale levensduur. Hou er wel rekening mee dat de producten gekoeld moeten blijven. Je kunt er geen koelkast mee vervangen. Verse vis maak je zo veel minder kwetsbaar. In plaats van 1 tot 2 dagen wordt de houdbaarheid verlengd naar 7 dagen. Als je niet precies kunt inschatten hoe hard de producten lopen helpt je deze manier om een hoop waste te voorkomen. Dat kan je op jaarbasis behoorlijk wat geld schelen.

Soorten machines

Je kunt een vacumeermachine kopen in allerlei soorten en maten. Ook de prijzen lopen flink uiteen. Een simpel model kun je gebruiken voor zakken met een maximale breedte van 31 cm. Wil je meer mogelijkheden dan kun je kiezen voor een model van aluminium dat ideaal is als je producten alvast wilt voorbereiden voor om ze vervolgens te verpakken voor later gebruik. Denk hierbij aan verse asperges die je verpakt om ze op een later tijdstip te bereiden. Ook in de aluminium modellen vindt je allerlei verschillende exemplaren. Van heel uitgebreid met een display tot simpel en efficiënt.

Overige benodigdheden

Naast een vacumeermachine heb je meer dingen nodig. Zo heb je zakken nodig om de spullen in te verpakken. Als je alleen spullen wilt bewaren kun je volstaan met simpele zakken. Wil je de zakken gebruiken om er ook sousvide mee te garen dan heb je zakken nodig die verwarmd kunnen worden en geen schadelijke stoffen afgeven aan de verse producten. Als je niet goed weet wat je moet kiezen, laat je dan adviseren door een professional van HorecaRama.

Redactie Skyline13.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *