Tips om flexwerken te stimuleren bij medewerkers

Tips om flexwerken te stimuleren bij medewerkers

Flexibel werken wordt steeds vaker gezien. Bij heel veel verschillende bedrijven. Steeds meer medewerkers vragen hier zelf ook om. Logisch, want het biedt hen ook veel voordelen. Door flexibel te werken kunnen ze files vermijden, zelf hun uren indelen en het werk eenvoudiger combineren met het huishouden en het gezin. Flexwerken kan dan ook de perfecte basis leggen voor meer werkplezier. Laat dat nu net zijn wat jij als werkgever graag ziet. Toch is flexibel werken nog lang niet bij iedereen even bekend en moeten sommige medewerkers hier nog altijd niet aan denken. Juist door de bovenstaande voordelen is het echter wel belangrijk om dit te stimuleren. Maar hoe pak je dit aan? Hieronder volgen enkele nuttige tips.

Draag bij aan een fijne thuiswerkplek

Medewerkers die uren in de file staan om op een relatief saai kantoor aan de slag te gaan. Dat is toch niet meer van deze tijd? Nee, in de huidige digitale samenleving zou werken eigenlijk vanaf elke plek mogelijk moeten zijn. Ook gewoon lekker vanuit huis. Dat scheelt ongelooflijk veel reistijd en zo is men zelf in staat om een inspirerende en productieve werkomgeving te creëren.


Ook jij als werkgever speelt hier een belangrijke rol in. Als je afspraken maakt over flexwerken, draag je ook een zorgrol in het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving. Dit heb je op kantoor al, maar nu dus ook thuis. Informeer je medewerkers daarom over bedrijven waar ze ergonomische en goede kantoormeubelen kunnen aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan havic-kantoormeubelen.nl.


Dat niet alleen: ook wordt verwacht dat je voor een groot deel de kosten zal vergoeden. Dit betaalt zich uiteindelijk alleen maar terug. Als mensen meer of zelfs geheel vanuit huis kunnen werken, betekent dit immers ook dat je een minder groot bedrijfspand nodig hebt en dus ook minder vaste lasten zult krijgen. Het investeren in een thuiswerkplek voor medewerkers is dan ook slechts eenmalig. Hierna kunnen ze voor langere tijd vooruit. Ondertussen geniet jij zelf maanden tot jaren van een groot financieel voordeel. Om nog maar te zwijgen over de hogere productiviteit waardoor meer werk gedaan kan worden én dus meer geld in het laatje komt.

Geef autonomie en zelfstandigheid

Flexwerken kan voor werkgevers ook erg spannend zijn. Je laat toch een hoop los. Je moet medewerkers het vertrouwen geven dat je verwacht dat zij hun werk op tijd zullen afkrijgen. Dat zij zullen doen wat ze moeten doen in de tijd die je ze geeft. Het is belangrijk dat je dit ook bij hen laat. Dat je de werktijden zo flexibel mogelijk laat en hen hierin autonomie en zelfstandigheid geeft. Natuurlijk kunnen de teugels nooit geheel losgelaten worden. Er zullen altijd deadlines, vergaderingen en andere afspraken zijn waar men zich aan dient te houden, maar laat de medewerkers hier omheen wel zelf hun planning bepalen. Zolang het werk afkomt en van goede kwaliteit is, is dit geen enkel probleem en levert het enkel voordelen op.

Redactie Skyline13.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *