Verschillende ketels om zelf bier te brouwen

Verschillende ketels om zelf bier te brouwen

Zelf bier brouwen in je eigen schuur of keuken, het is één van de snelst groeiende hobby’s van het afgelopen jaar. Het brouwen van bier is niet zo ingewikkeld als dat je zou denken en op internet kun je verschillende pakketten kopen waarmee je direct aan de slag kunt. Op bouwpunt.nl bijvoorbeeld. Daar koop je een bier brouwpakket voor €30 en daar zit alles wat je nodig hebt om 5 liter bier zelf te brouwen.

Dit heb je nodig om bier te kunnen brouwen

Om zelf bier te kunnen brouwen heb je de volgende ingrediënten nodig: mout, hop en gist. En om van die ingrediënten bier te kunnen maken heb je een vergistingsemmer (of kerel), waterslot en een aftapkraan nodig. Over het algemeen is een emmer voldoende voor het brouwen van 5 liter. Wil je het groter aan gaan pakken, en grotere hoeveelheden bier gaan brouwen? Dan wordt het tijd om eens te gaan kijken naar een vergistingsvat of ketel. In zo’n kerel kun je meestal rond de 30 liter bier brouwen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een ketel

Een brouwketel kopen kan online, maar er zijn ook steeds meer winkels waar je spullen en accessoires voor thuisbrouwers kunt kopen. Het kleinste formaat brouwketel is meestal 30 liter en je kunt kiezen uit verschillende merken. De ketels van Brew Monk zijn populair en van goede kwaliteit. Je kunt er ook voor kiezen om een compleet alles-in-1 brouwsysteem te kopen.

Daarnaast heb je ook verschillende accessoires nodig om tot een succesvol brouwsel te komen. Denk hierbij aan reinigingsmiddelen om de kerel goed te kunnen reinigen en een isolatiemantel om de warmte zoveel mogelijk in de ketel te houden.

Zodra je alles in huis hebt is het tijd om te gaan brouwen. Het leuke van zelf bier brouwen is dat je eindeloos kan combineren met ingrediënten om zo tot een bier te komen die helemaal voldoet aan jouw eigen smaakwensen. Maar je kun er ook voor kiezen om een brouwpakket te kopen. Die pakketten zijn al voorzien van alle ingrediënten die je nodig hebt.

Redactie Skyline13.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *