Wat is salarisadministratie DGA?

Wat is salarisadministratie DGA?

Als je eigenaar bent van een B.V., zal je vast wel eens ergens gehoord of gelezen hebben dat het dan gebruikelijk is om DGA te worden. En zo niet, dan vraag je je nu waarschijnlijk sterk af wat een DGA nou helemaal is. Dat is waar wij je in dit artikel mee gaan helpen. Een DGA is namelijk een Directeur Grootaandeelhouder. Dit houdt kort gezegd in dat je dan in dienst bent bij je eigen besloten vennootschap, oftewel een B.V.

Waar komt dit op neer? Wel, dat je jezelf je eigen salaris betaalt. Dat klinkt allemaal leuk, maar hoe werkt dit precies? Dit alles en meer gaan we nu voor je verduidelijken.

Wat is een Directeur Grootaandeelhouder?

Zoals we al zeiden, staat DGA voor Directeur Grootaandeelhouder. Dit betekent dat je bij je eigen vennootschap in dienst bent als werknemer – en dus dat jij jezelf je eigen salaris betaalt. Op het moment van schrijven is het DGA-salaris van 2023 verhoogd naar € 51.000.

De administratie die hierbij komt kijken, kan je geheel zelf uitvoeren, of uit laten besteden. Wanneer je het uitbesteedt, kan je bedrijven inschakelen die helpen met boekhouding, administratie en accountancy. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is https://www.compasnl.com/.

Het DGA-salaris: wat is het?

Het DGA-salaris is het salaris dat jij als Directeur Grootaandeelhouder aan jezelf betaalt. Natuurlijk hoort hier ook loonbelasting over uitbetaald te worden. De belastingdienst heeft een vast DGA-salaris ingesteld om te voorkomen dat jij als DGA niet voldoende loonbelasting betaalt. Vaak wordt er het minimale salaris bedoeld dat je binnen de gebruikelijkeloonregeling hebt als we het over het DGA-salaris hebben.

We kunnen de hoogte van het gebruikelijke DGA-salaris vaststellen aan de hand van de volgende gegevens:
 – € 51.000 (het DGA-salaris dat in 2023 in vastgesteld)
 – Het loon van de werknemer die het meeste verdient in je onderneming
 – 75% van het loon dat de meest vergelijkbare dienst- of productbetrekking kent

Over het algemeen komt het erop neer dat je jezelf minstens € 51.000 uit moet betalen als je DGA-salaris. Je zou hier nog kosten bij kunnen verrekenen zoals een fiscale bijtelling van bijvoorbeeld een auto van de zaak. Dit is natuurlijk variërend per situatie.

Kan je het DGA-salaris verlagen?

Het kan lastig zijn om het vaste DGA-loon uit te betalen als je bijvoorbeeld nog maar met je onderneming bent begonnen, of lijdt onder een periode van minder goede zaken. Wanneer je aan kan tonen dat je nog niet over de middelen beschikt om het vaste DGA-loon uit te betalen, kan je het vaste DGA-loon verlagen. Wel is het zaak dat je de Belastingdienst hiervan op de hoogte te houden.

Voor starters gelden er bij voorbaat al coulantere regels als het gaat om het DGA-loon. Onder bepaalde voorwaarden mag je namelijk het wettelijke minimumloon toepassen. Deze voorwaarden zijn de volgende:

– Je hebt recht op verhoogd starterspercentage
 – Je beschikt over een S&O-verklaring
 – Je hebt een verklaring van het RVO die aantoont dat je niet uitkomt boven het de-minimisplafond.

Let wel op: deze regeling kan enkel toegepast worden voor maximaal drie jaar. Zorg dat je dit goed verwerkt in je salarisadministratie dga.

Redactie Skyline13.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *