Welke printer heb ik nodig om etiketten te drukken?

Welke printer heb ik nodig om etiketten te drukken?

Wilt u zelf etiketten en labels printen voor uw webshop of winkel? Dan is het handig om een etikettenprinter aan te schaffen. Je kunt etiketten of labels printen met een normale printer, maar u zult tegen diverse issues aanlopen. In deze blog leggen we uit waar u op moet letten bij de aankoop van een etikettenprinter en welke keuzes er zijn.

Wat is een etikettenprinter?

Een printer voor etiketten is vergelijkbaar met een standaard printer, maar is speciaal ontworpen om labels te drukken. De printers zijn meestal compact van formaat, zijn eenvoudig in gebruik en hebben een hoge drukkwaliteit. Dit is zijn redenen waarom elk bedrijf er baat bij heeft om een printer aan te schaffen. De labels zien er mooi uit, het is efficiënt en het neemt niet veel ruimte in op het kantoor.

Welke printer moet ik kopen?

Er zijn een aantal printers die u kunt kiezen. Wij raden de volgende 3 aan:

  • Labelprinter M420
  • Zebra ZD421 direct thermal labelprinter
  • Zebra ZD421 thermal transfer printer

Labelprinter M420

Deze printer staat bekend om de hoge kwaliteit en kan voor veel toepassingen worden gebruikt. Daarbij kunt u eigen software gebruiken om de labels te bewerken en te printen. De printer is compact en wordt geleverd inclusief alle benodigde kabels.

Zebra ZD421 direct thermal labelprinter

Deze printer staat bekend om de snelle afdruksnelheid en de hoge afdrukresolutie. Verder is het geschikt voor mobiel printen en heeft het een besturingssysteem voor Windows, IOS en Android.

Zebra ZD421 thermal transfer printer

Deze labelprinter met thermal transfer printmethode heeft een hoge afdrukresolutie en een snelle printsnelheid. Verder is het geschikt voor mobiel printen en heeft het een besturingssysteem voor Windows, IOS en Android.

Wat heb ik nog meer nodig?

Naast de printer voor etiketten heeft u natuurlijk ook labels/etiketten nodig. Het aanbod labels is groot en we raden dan ook altijd aan om te kiezen voor A4 etiketten. Het aantal etiketten en de kleuren op deze vellen kan verschillen. De keuze ligt aan uw voorkeuren en wat mooi past op de pakketten of spullen die u wilt labelen.

Waar kan ik een printer kopen?

Er zijn diverse partijen die gespecialiseerd zijn in het maken van etiketten en printers. Eentje willen we hier in het bijzonder belichten, Master Etiketten. Dit is een bedrijf dat gevestigd is op meerdere vestigingen in Nederland en die etiketten aanbieden op maat of in meer dan 750 formaten. Daarbij krijgt u bij de aankoop van meerdere dozen mooie kortingen en zijn en package deals waar u een printer kan krijgen inclusief A4 etiketten voor een scherpe prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *