Welke soort werkbladen zijn er?

Welke soort werkbladen zijn er?

Bij het inrichten van een keuken kom je voor veel verschillende keuzes te staan. Je moet kiezen hoe je de keuken wilt indelen, welke kleur keukenkastjes je wilt en natuurlijk ook wat voor soort werkblad je wilt. Er zijn veel soorten werkbladen waar je uit kunt kiezen met allemaal hun eigen eigenschappen, uitstraling en voordelen. We gaan je verschillende soorten werkbladen zien.

Een rvs aanrechtblad

Een rvs werkblad geeft je keuken meteen een industriële uitstraling. Rvs wordt vooral gekozen om praktische redenen en het wordt dan ook veel gebruikt in professionele keukens. Een rvs werkblad voldoet ook aan de eisen waar je aan moet voldoen als horeca.

Rvs is watervast, hittebestendig, makkelijk schoon te maken en ook hygiënisch. Wel is het gevoelig voor krassen, maar dat is met onderhoud en eventueel polijstpasta weer op te lossen. Niet zo gek dat rvs dan ook een zeer populaire keuze is en je in veel keukens terug zal zien komen als werkblad.

Houten werkbladen

Houten werkbladen zijn jarenlang de populairste keuze geweest. Het zorgt voor een warme sfeer, maar het is een natuurproduct. Dit betekent dat het gevoelig is voor invloeden van buitenaf. Het is dan ook niet kras-, hitte- of vochtbestendig. Je moet het blad dan ook goed onderhouden en regelmatig in de olie zetten om het hout te beschermen en mooi te houden.

Natuursteen werkbladen

Werkbladen van natuursteen, zoals marmer, zijn prachtig en hebben een klassieke uitstraling. Het kan goed tegen hitte, maar is wel poreus en gevoelig voor krassen. Ook is het prijzig en kan het minder goed tegen zuren en chemische schoonmaakmiddelen.

Ook zijn er nog andere natuurstenen werkbladen die je kunt kiezen, zoals graniet of composiet. Deze werkbladen kunnen wat beter tegen een stootje en zijn hygiënische materialen. Ze moeten wel regelmatig geïmpregneerd worden zodat het werkblad beter beschermd wordt.

Kunststof werkblad

Als je op zoek bent naar een budgetoptie als werkblad, is een kunststof werkblad een goede optie. Het is een goedkope oplossing en in veel kleuren en afwerkingen beschikbaar. Het is zelfs verkrijgbaar in een houtlook of natuursteen uitstraling. Zo lijkt het alsof je een werkblad van hout hebt, maar het is dus van kunststof.

Daarnaast is een kunststof werkblad hygiënisch, makkelijk te onderhouden en heeft het een stoot- en krasvaste toplaag. Dit zorgt ervoor dat een kunststof werkblad betaalbaar is, maar ook een lange levensduur heeft. Dit maakt het dan ook een populaire keuze voor veel keukens.

Tip: Horecatraders.com

Redactie Skyline13.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *